Swing Trading Nedir?

Swing Trading Nedir?

Swing Trading

Swing trading, günlük işlem ile uzun vadeli yatırım arasında seyreden ılımlı bir yatırım şeklidir denebilir. Bu, hisse senetlerini kısa ama belirsiz bir süre için tuttuğunuz özel bir alım/satım yöntemidir. Yani isterseniz bir gece, isterseniz birkaç ay kadar bir pozisyonda kalabilirsiniz.
Fiyatların beklenen seviyedeki dönüş noktalarına gelmesi ile pozisyonların kapatıldığı al-sat yöntemine swing trading denir. Bir işlemde direnç ve destek noktalarında alım -satım yapıp diğer direnç ve destek noktasına ulaşana kadar veya belirlenen bir hedefe ulaşana kadar sabırla pozisyonu taşımaktır. Yani tepeden satmak veya dipten almak gibi de düşünülebilir. Genelde birkaç günlük dalgalanmaları avantaja dönüştürüp kâr etmeye dayalı, kısa dönemli bir yatırım stratejisidir.

✅  Kredi Temerrüt Takası ➤

Bir swing yatırımcısının hedefi, hisse senedini fiyat dalgalanmalarından kar elde etmeye çalışacak kadar uzun süre elde tutmaktır. Swing trade'i denemek için yeterli sermayeye sahip olup olmama konusunda endişelenmeyin - yatırıma başlamak için minimum sermaye gereksinimi gibi bir limit veya kural yoktur.

Ancak, sermaye ihtiyaçlarınızı yükseltmemek adına day trader olmak için gereken faktörleri yerine getirmemeye bakmalısınız. Günlük yatırımcılar (day traders), beş gün içinde günlük en az dört kez işlem yapan kişilerdir.

Bu stratejinin temeli analizdir. Swing trading herkese göre bir şey değildir. Profesyonel bir titizlik gerektirmesi swing traderların daha sistematik bir yaklaşım benimsemesine yol açmıştır. Geçmiş trendlere bakarak fiyat seviyelerini tahmin etmek kolay bir iş değildir. Bazı davranışlar beklenmedik etkiler yaratabilir. Swing traderların kullandıkları göstergeler daha çok istatiksel bilgiye dayanır. Swing Trade işlemlerine başlamadan önce belirli bir teknik çizim ve grafik okuma becerisine sahip olmanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Hiçbir teknik bilgi olmadan sadece yüksekten satıp düşükten alma mantığıyla işlem yapmak sizi mutlaka zarara götürecektir. Ayrıca bu işlemlerde spread aralıkları da pek fazla sorun teşkil etmemektedir.

Swing Trading Sistemleri

Swing trading her isteyen yatırımcıya olumlu sonuç vermeyebilir. swing trading yapan yatırımcılar kısa sürede kâr edebilmek için vakit nakittir sözünü uygularlar. Profesyonel traderlar sistematik bir çalışma sistemi uygularlar. Swing trading sistemleri genelde hisse çizelgeleri formundadır. Bu oluşan çizelgeler profesyonel piyasada neler olduğu noktasında istatistiksel olarak bilgi verir. Bu işlem için seçilen hisse destek veya direnç noktaları ile, belli bir hareket ile maksimum veya minimum noktasına hareket edeceğini. Bu sınır noktaları her hisse için aynı değeri vermez. Analiz için veriler hisse için oluşan geçmiş performans ve genel piyasa trenleridir.

Hisse senetlerine yatırım yapmak risk taşımaktadır. Bu noktada riskler dağıtılması gerekir.

Swing Trade Avantajları ve Dezavantajları

Avantajları

  • Kar-Zarar Oranı: Kar zarar oranı ile analiz edilen hisseler kişiye 4’ten fazla zarar edebilme şansı tanır. Ama bir sonraki analiz ile kişinin tek seferde bütün zararı kurtulur. Aynı zamanda piyasadaki kişi piyasadaki dalgalanmaları yakalarsa kısa vadede büyük karlar elde edebilir.
  • Yüksek Başarı: Kişinin grafik okuma ve mantığıyla hareket etmesi kişiye yüksek başarı getirecek ve daha yüksek kar etmesine olanak sağlayacaktır.
  • Spread Problemi yoktur: Kişiyi firma seçerken yüksek spread maliyeti olan firmalar yerine düşük spread maliyetli olan firmalara seçmeye zorlamaz.

Dezavantajları

  • Disiplin şarttır: Kişi başlarda kazanç sağlamak için kar ve zarar noktalarını minimum noktada tutması daha sağlıklı olur. Sonrasında kazanılan tecrübe ile daha yüksek kazançlar sağlanabilir. Ama bunun için zaman ve ciddi anlamda disiplin gerekir.
  • Risk: Bu konuda tecrübeli olan yatırımcılar piyasa iyiyken sermayemizin %1-2’sini risk edebileceğimizi söylüyorlar. Diğer taraftan piyasa kötüyken sermayemizin %0,50’sini risk edebileceğimizi söylüyor. Bunun yanında geri dönüşler büyük kayıplara neden olabilir.

Sonuç

Diğer tüm ticaret türleri gibi, swing trading de kapsamlı araştırma yapmak isteyenlere uygun olma eğilimindedir. Swing trading yapacaksanız teknik göstergeleri kullanmakla kalmayıp aynı zamanda kapsamlı temel araştırmaları da yapmayı unutmamalısınız.

Unutmayın: Yatırım planlarınız, yalnızca o planlara bağlı olduğunuz sürece değerlidir.


Yorumlar

 Paylaşın

      Sevimli Dinazor Oyunu   Hesap-Makinesi.apk