BOJ - Bank of Japan Nedir?

BOJ - Bank of Japan Nedir?

BOJ

The Bank of Japan, Japonya’nın Merkez Bankası olup merkezi Tokyo’nun Nihonbashi bölgesinde bulunmaktadır. Banka 1953 yılında kurulmuş olup ancak 1956 yılında faaliyete geçmiştir.

✅ TCMB Nedir? ➤

The Bank of Japan, para ve menkul kıymetlerin piyasaya sürülmesi ve yönetilmesi ile birlikte, para politikalarını uygulamaktadır. The Bank of Japan’ın öncelikli hedefi Japonya finansal sisteminin istikrara bağlanmasıdır. Diğer hedefleri ise, bu sistemde uzlaştırma ve temizleme görevini üstlenmesidir. Dünya genelinde ki tüm Merkez Bankaları gibi Bank of Japan’da ekonomik verileri toplar, düzenler ve ekonomik araştırma analizleri yapmaktadır.

Japonya Merkez Bankası, ABD Merkez Bankası Federal Rezerv Sistemi (FED) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile birlikte dünyanın üç ana merkez bankasından biridir. Japon hükümetine bağlı olan bankanın yöneticilerini Japon hükümetinin değiştirme hakkı vardır. Japon Merkez bankası yönetim kurulu aldığı kararları her yıl rapor halinde Japon Hükümeti parlamentoya sunar.

Japonya Merkez Bankası’nın Görevleri Nelerdir?

Her Merkez Bankasının olduğu gibi Japonya Merkez Bankası’nın da ilk ve asli görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. Bank of Japan, para piyasası işlemleri gibi, hareketli araçları kullanır ve döviz ve faiz oranlarını değiştirir. Para politikası, MPM’lerde (Para Politikası Toplantıları) bulunan Politika Kurulu tarafından belirlenmektedir. Para Politikası Toplantılarında ülkenin ekonomik durumu ve finansal işleyişi ve belirlenecek hedefler tartışılmaktadır. Bankanın yakın gelecekteki para politikası hedefine ilişkin yönergeler belirlenmektedir.

Japonya Merkez Bankası’nın Misyonu Nedir?

Japonya Merkez Bankası’nın birçok misyonu vardır. Başlıca misyonlarını şöyle sıralayabiliriz; para politikası uygulamaları, uluslararası faaliyetler, veri, ekonomik analizler ve araştırma faaliyetlerini derleme.

Fiyat istikrarını sağlamak, ulusal ekonominin sağlıklı bir şekilde gelişimine katkıda bulunmak Japonya Merkez Bankası’nın amaçları arasındadır.


Yorumlar

 Paylaşın

      Sevimli Dinazor Oyunu   Hesap-Makinesi.apk