Harici Garanti Nedir?

Harici Garanti Nedir?

Harici Garanti

Harici garantiler, bankanın firmalar lehine vermiş olduğu teminat mektupları olup, yurt dışı kurum ve kuruluşlara hitaben düzenlenmektedir. Bu tür garantiler, lehine mektup düzenlenin ilk talebinde, mektup düzenleyen bankanın geri dönülemez ve koşulsuz ödeme taahhüdü niteliğindedir.

✅ Kontrgaranti Nedir? ➤ 

Mal mukabili kredili satış yapan firmaların, bu satışlarından doğan genelde 90-120 gün vadeli alacaklarının factor veya factoring şirketi olarak adlandırılan finansal kuruluşlar tarafından satın alınması şeklinde tanımlanır ve belirli bir ücret ve komisyon karşılığında ihracatçıya mal bedelini erken tahsil etme imkanı sağlar.

Garantiler veya Banka Teminat Mektupları bir işin veya ödemenin yapılacağına ilişkin banka güvencesi sağlayan taahhütlerdir. Banka garantileri ile yurtdışında veya yurtiçinde yapacağınız yasal her türlü iş veya ödeme için müşterinize güvence verebilirsiniz.

Uluslararası Kurallarda Garanti Tanımı

Garanti veya teminat mektubu (demand guarantee or guarantee), uygun bir talebin ibrazı üzerine ödeme yapılacağı şartını içeren, adı veya tanımı nasıl olursa olsun imzalı herhangi bir taahhüt anlamına gelir.


Yorumlar

 Paylaşın

      Sevimli Dinazor Oyunu   Hesap-Makinesi.apk