Refinansman Nedir?

Refinansman Nedir?

Refinansman

Yeniden finansman; mevcut borç yükümlülüğünüzü, farklı bir vade ve faiz oranı ile başka bir borç yükümlülüğü ile değiştirme işlemidir. Bu işlem, daha uygun faiz oranlarına sahip bir kredi kullanarak mevcut kredinizi kapatmanız ve uygun faiz oranına sahip yeni bir krediye borçlanmanız anlamına gelir.

✅  Hesaplama Araçları 

Refinansman, kullanıcının daha avantajlı bir kredi planı oluşturmak için mevcut kredinin yeni bir kredi ile kapatılması durumunu ifade eder. Yeni kredi, mevcut kredinin yerine geçerek faiz oranı, faiz türü, vade sayısı ve gerekiyorsa para birimi gibi koşullarda değişiklik yapılabilir. Bu sayede yatırımcı, daha avantajlı bir krediyle, başka bir bankanın sunduğu faizlerden daha iyi şartlarda krediyi değiştirebilir. Refinansmana gitmek için, banka hizmetlerinden memnun olunmaması, kredi şartlarının dezavantajlı hale gelmesi veya yatırımların tek bir bankada tutulmak istenmesi gibi pek çok neden bulunabilir. Ancak, refinansman ile birlikte daha iyi koşullar elde edebilirsiniz.

Eğer kullandığınız krediyi yine kendi bankanızın daha avantajlı oranlarıyla kapatıyorsanız yapılan işlem aynı olmakla birlikte, bu kez “yeniden yapılandırma” adı altında kullanılmaktadır.

Refinansman Yapmadan Faiz İndirimi Mümkün Mü?

Hali hazırda kullanılmış olan hiçbir kredide böyle bir uygulamaya gidilmesi mümkün değildir. Kredi kullanılırken banka ile tüketici arasında bir sözleşme yapılır ve her iki tarafta bu sözleşmenin maddelerini yerine getirmekle yükümlüdür. Yani, kredinizi kullanırken bankaya belli bir vade için aylık belirli miktarlarda ödeme yapmayı taahhüt ediyorsunuz. Bu nedenle faiz oranını düşürmenin tek yolu kredinizi yeniden yapılandırmaktır.

Refinansman Hesaplama

Refinansman hesap makinesi uygulamaları üzerinden refinansman hesaplama yapılabiliyor. Mevcut kredi ve yeni kredi bilgilerinin girildiği sistem sizlere sonuç tablosu oluşturuyor. Refinansman işleminin faydalarını ve varsa negatif etkilerini sunan hesaplama aracı vade, aylık ödeme taksidi, bankadan bankaya değişebilmekle birlikte %2 erken kapatma cezası (bazı durumlarda bankalar erken ödeme indirimi de yapabilmekte), kazanç kayıp dengesi hesaplayarak sonuç tablosunu oluşturuyor. Refinansman hesaplanırken iki kredi arasındaki faiz farkının hesaplanması ve aylık ödemelere nasıl etki ettiğinin anlaşılması önemli oluyor. Refinansman hesaplama konusunda bankanızdaki uzmanlardan da yardım alabilirsiniz.

⦁ Refinansman hesaplama aracı ⇢  ile hızlı bir şekilde hesaplama yapabilir, bu yönteme başvurmanın kârlı olup olmayacağını kolayca öğrenebilirsiniz.

Kar - zarar hesabının yapılması dışında dikkat edilmesi gerekenlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:
  • Bankalar arasında karşılaştırma yapmak
  • Birden fazla bankadan teklif almak
  • Eski ve yeni faiz oranları arasında %0,4 ve üzeri bir farkın olup olmaması
  • Konut kredilerinde eski kredinin vade sayısının 96 aydan az olması
  • Taşıt kredilerinde aracın mevcut piyasa değeri
  • Yeni kredinin çekilmesinin ardından ipotek durumunun kontrol edilmesi

Yorumlar

 Paylaşın

      Sevimli Dinazor Oyunu   Hesap-Makinesi.apk