Ayı Piyasası Ne Demek?

Ayı Piyasası Nedir?

Ayı Piyasası (Bear Market)

Ayı piyasası, tipik olarak yakın zamandaki en yüksek seviyesinden %20 veya daha fazla düşüş olarak tanımlanan hisse senedi fiyatlarının düştüğü bir dönemdir. Bir ayı piyasası sırasında, yatırımcılar genellikle karamsardır ve daha fazla fiyat düşüşü beklentisiyle hisse senetlerini satabilirler. Bu, fiyatların kendi kendini güçlendiren aşağı yönlü bir sarmalına yol açabilir. Ayı piyasaları tipik olarak ekonomik durgunluklar veya krizlerle ilişkilendirilir.

 Blockchain Nedir? 

Ayı piyasasını doğuran sebepler şu şekilde sıralanabilir;

  • Durgun ekonomi
  • Uzun süreli yetersiz satışlar
  • İstihdam azlığı
  • Harcanabilir düşük gelir
Ayı piyasasının hakim olduğu dönemlerde yatırımcılara, özveriyle çalışıp gelişmeleri takip etmeleri önerilir. En ufak bir ihmal yatırımcıların yanlış karar vermesine sebep olabilir.

Neden şimdi ayı piyasası var?

Ayı piyasaları ekonominin duraklaması, salgın hastalıklar, savaşlar ve çeşitli jeopolitik krizler gibi bir dizi olay tarafından tetiklenebilir.

Covid-19 salgınının kalıcı etkilerinin yanı sıra, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gıda ve enerji piyasalarında büyük bir aksaklığa yol açtı ve bu da birçok ülkede son on yılların en kötü enflasyonuna katkıda bulunuyor.

Peki bu sizi nasıl etkiler?

Borsaya yatırım yapıyorsanız cevap açık: portföyünüzün değeri büyük bir düşüş gösterebilir.
Ancak hisse senedi alıp satmakla ilgisi olmayanlar da etkilenir.
Ayı piyasaları genellikle durgunluk uyarısıdır; bir veya daha fazla ülkede ekonomik faaliyette genel bir düşüş döngüsü baş gösterir. Bu kimse için iyi haber değildir.

Yorumlar

 Paylaşın

      Sevimli Dinazor Oyunu   Hesap-Makinesi.apk