Konsolide Bilanço Nedir?

Konsolide Bilanço Nedir?

Konsolide Bilanço

Konsolide bilanço, bir ana ortaklık ile bağlı ortaklıklarının finansal durumlarını tek bir tabloda gösteren bir rapordur. Konsolide bilanço, şirketler topluluğunun varlıklarını, borçlarını, özkaynaklarını, gelir ve giderlerini bir bütün olarak sunar. Konsolide bilanço hazırlamak için, ana ortaklık ile bağlı ortaklıklarının aynı raporlama döneminde aynı muhasebe yöntemlerini kullanmaları ve konsolidasyon ilke ve kurallarına uygun olarak gerekli düzeltmeleri yapmaları gerekir. Konsolide bilanço, bankalar, yatırımcılar ve diğer paydaşlar için şirketler topluluğunun finansal performansını değerlendirmede önemli bir araçtır.

✅ Yöntem Finans 

Mali tablolar, bir işletmenin belirli bir dönemdeki faaliyetlerinin finansal özetini ilgililere aktarmak ve böylece ilgililerin işletme hakkında ayrıntılı bir bilgiye sahip olmasını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Buna karşın, konsolide mali tablolar da aynı amacı gerçekleştirmek için hazırlanmakta; ancak diğer mali tablolardan farklı olarak bu tablolar birden fazla işletmenin işlemlerini ifade etmektedir.

Bir işletmenin özellikle bilanço ve gelir tabloları gibi finansal tablolarının düzenlenmesi hem hukuki hem de ekonomik bir zorunluluk iken; konsolide mali tabloların hazırlanması sadece ekonomik bir zorunluluk taşımakta ve bu tabloların düzenlenmesinin hukuki bir özelliği bulunmamaktadır.

Konsolide mali tablolar, ayrı tüzel kişiliklere sahip işletmelerin aktiflerinin, borçlarının, öz kaynaklarının, gelirlerinin ve giderlerinin bir araya getirilmesi, diğer bir ifade ile ana şirketin tablolarıyla birleştirilmesiyle elde edilen tablolardır.


Yorumlar

 Paylaşın

      Sevimli Dinazor Oyunu   Hesap-Makinesi.apk