Ters İşlem Ne Anlama Gelir?

Ters işlem Ne Anlama Gelir?

Ters İşlem

Ters işlem, bir finansal varlığı satın aldıktan sonra aynı varlığı daha düşük bir fiyata geri satmak veya bir finansal varlığı sattıktan sonra aynı varlığı daha yüksek bir fiyata geri almak anlamına gelir. Ters işlem yapmak, yatırımcının zararını azaltmak veya karını realize etmek için bir strateji olabilir. Ters işlem yaparken dikkatli olunmalıdır, çünkü piyasa koşulları değişebilir ve beklenen sonucu vermeyebilir.

Pos cihazında ters işlem

Pos cihazında ters işlem, kart sahibinin bankası aracılığıyla yaptığı bir ödeme itirazıdır. Bu durumda, pos cihazı kullanılan iş yerinin hesabından ödeme tutarı kart sahibinin hesabına geri aktarılır. Pos cihazında ters işlem hatası ise, pos cihazının banka ile bağlantısının kesilmesi veya sorunlu olması nedeniyle oluşan bir durumdur. Bu hatayı gidermek için pos cihazının ters işlem silme veya batch silme menülerinden ilgili işlemi silmek gerekebilir. Ayrıca, pos cihazının ethernet veya telefon hattını kontrol etmek veya sim kartını temizlemek de faydalı olabilir. Pos cihazında ters işlem hatası çözümü için 0850 724 77 67 no'lu POS Destek hattını aramak da bir seçenektir.

Kredi kartı hamilleri, gerçekleştirmiş oldukları işlemler karşısında iş yeri ile sorun yaşarsa veya kendisi tarafından gerçekleştirilmemiş işlemler olduğunu tespit ederlerse; bu işlemlerle ilgili olarak kartı veren bankaya harcama itirazı (chargeback) başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Bu işleme “ters ibraz” denir.

Ters İbraz Nedir?

Ters ibraz, bir alacaklının borçlusuna karşı kullandığı bir hukuki yoldur. Ters ibraz, alacaklının borçluya ödeme yapması gereken bir parayı veya eşyayı teslim etmeyerek borcunu ödediğini iddia etmesidir. Ters ibrazın geçerli olması için alacaklının borçluya ödeme yapması gereken şeyin borcun tamamını veya bir kısmını karşılaması ve borçlunun bunu kabul etmesi gerekir. Ters ibraz, alacaklının borcunu ödemekten kaçınmak için değil, borçlunun haksız davranışlarına karşı bir savunma olarak kullanılmalıdır.

Chargeback nasıl yapılır?

Chargeback süreci nasıl işler?

  • Kart sahibi, yapılan işleme kendi bankası aracılığıyla itiraz eder. …
  • Banka, ödemeyi kabul eden satıcının bankasına bir ters ibraz talebi gönderir.
  • Bankalar mümkünse anlaşmazlığı aralarında çözerler.

Chargeback ne kadar sürer?

Kart sahipleri ters ibraz (Chargeback) talebinde bulunabilme süreleri ne kadardır? İtiraz süresi, itirazın nedenine göre değişiklik göstermekte olup, hiçbir koşulda işlemin karta yansıma tarihinden itibaren 540 günü aşamaz.

Ters ibraz limitleri

Ters ibraz, kredi kartı ile yapılan bir ödemenin kart sahibi tarafından itiraz edilmesi ve geri alınması sürecidir. Ters ibraz limitleri ise, bir işletmenin belirli bir süre içinde karşılaşabileceği maksimum ters ibraz sayısı veya oranıdır. Ters ibraz limitleri, işletmenin kullandığı altyapı sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, VISA üyeleri için toplam işlem hacminde ters ibraz sınırı %0,9 olarak belirlenmiştir. Ters ibraz limitlerini aşan işletmeler, yaptırım veya ceza riskiyle karşı karşıya kalabilirler.
Hiçbir çevrimiçi işletme Visa Europe ve MasterCard International tarafından belirlenen ters ibraz limitlerini geçemez:

VISA - 0.9%
MasterCard - 1%

Bu limitler tacirin çevrimiçi mağazasında ödeme kartları kullanılarak yapılan işlem sayısına göre hesaplanır. Eğer tacir belirlenen limitleri aşarsa, ters ibrazların hacmini azaltmak için önleyici tedbirlerin alınmaması halinde hesabı dondurulabilir veya kapatılabilir.

Yorumlar

 Paylaşın

      Sevimli Dinazor Oyunu   Hesap-Makinesi.apk